Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΥΡΩ-ΑΤΤΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (Αναδιάταξη)



Το οικονομικο-πολεμικό κατακτητικό πρόγραμμα της Χρηματοδεσποτείας στο πρώτο στάδιο μετέτρεψε την Ελλάδα σε κρανίου τόπο, σε ένα κατεστραμμένο Οιονεί Προτεκτοράτο.


Τώρα στο δεύτερο στάδιο εξαπολύεται η στρατηγική εισβολής-άλωσης στην πολύπαθη Κύπρο. Το Euro Group πήρε αποφάσεις ομόφωνες. Mε την αγαστή συνεργασία και συμφωνία της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης και των δυο Υπουργών Οικονομικών. Εδώ λοιπόν έχουμε για άλλη μια φορά πράξεις εσχάτης προδοσίας.
 

Το γερμανοκρατούμενο Euro Group  πρόκρινε μια «λύση» για την Κύπρο (της οποίας το πρόβλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Ελλάδας) που σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται να  αποκαλύπτει την πιο «ανεύθυνη»  εποπτική απόφαση που έχει παρθεί ιστορικά  από την εποχή του 1930. Και αυτό αφορά την ανατίναξη του βασικού πυλώνα πάνω στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού τραπεζικού συστήματος: Η  «ασφάλεια των καταθέσεων» σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση  δίνει τη θέση της τώρα στον «εφιάλτη της κατάσχεσης». Όμως τελικά δεν πρόκειται για καμιά συστημική εποπτική ανευθυνότητα. Απλώς το γεγονός αυτό αποτυπώνει ότι μόλις μπήκαμε στην καινούργια περίοδο της δουλοπαροικίας χρέους η οποία είναι θεμελιώδες συστατικό  του χρηματοδεσποτικού συστήματος υπερεκμετάλλευσης. Το χρέος παγκόσμια υπερβαίνει κατά πολύ το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων. Το σύστημα μπλεγμένο στην ίδια του την κυρίαρχη αντίφαση ότι πλέον είναι  ανέφικτη μια παραπέρα  προχωρημένη επέκταση των χρηματοοικονομικών αγορών, είναι αδύνατη η διευρυμένη αναπαραγωγή της συμβολικής οικονομίας δανεισμού - η ανεμπόδιστη διαρκής συσσώρευση νέου πρόσθετου  ιδιωτικού και δημόσιου χρέους  και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του - αποφασίζει να προσφύγει στην στρατηγική της δήμευσης.


Η Κύπρος είναι το πρώτο πειραματόζωο  αυτής της πολιτικής της κατάσχεσης, της νέας περιόδου λεηλασίας των κοινωνιών από τους banksters υπό το πρόσχημα της χρηματοδότησης των «σχεδίων οικονομικής  διάσωσης» .  Τώρα πλέον παντού στη Δύση και όχι μόνο,  οι λαϊκές αποταμιεύσεις με τη σειρά τους  θα  υπάγονται σε μια θεσπισμένη διαδικασία καταλήστευσης  από τους νεοφεουδάρχες άρχοντες του χρήματος. Ειδικότερα η καθημερινή τεχνοφασιστική προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ελίτ και των ΜΜΕ για «πορεία επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης» είναι ένα άπειρο ΤΙΠΟΤΑ. Που στο κέντρο του εγκαταστάθηκε το νέο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ανά πάσα στιγμή στις αποταμιεύσεις στην  Ευρώπη  επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη της γκανγκστερικής δήμευσης τους. Τούτη η  εξέλιξη όμως δεν μπορεί παρά να παράγει με τη σειρά της τις  καινούργιες αντιφάσεις. Δίχως εγγυήσεις πια, αρκετοί θα σπεύσουν να  αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Αυτές λόγω της μεγάλης απώλειας κεφαλαίων θα εξαναγκαστούν να αντιδράσουν προσφεύγοντας στη πώληση περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη διάσωση τους. Όμως το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με επίπεδα μόχλευσης γύρω στα 26 προς 1 (διπλάσια των ΗΠΑ)  δεν διαθέτει επιπλέον κεφάλαια και ήδη στέκεται μετέωρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει προς μια τραπεζική και συνολική συστημική κατάρρευση.


Η επιλογή της Κύπρου ως το νέο πειραματόζωο της Χρηματοδεσποτείας επιπρόσθετα ενέχει:
α) Μια γεωοικονομική διάσταση. Να δεχτεί καίριο πλήγμα ως χρηματοοικονομικό κέντρο και  εν δυνάμει ενεργειακό κέντρο (προοπτική εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων). Να υποχρεωθούν σε απομάκρυνση τα ρωσικά κεφάλαια αναζητώντας αλλού καταφύγιο ώστε να συρρικνωθεί η όποια Ρωσική επιρροή στη Μεγαλόνησο.
β) Μια γεωπολιτική διάσταση. Να μπλοκαριστεί στρατηγικά οποιαδήποτε προοπτική διασύνδεσης του Ελληνισμού (Κύπρος, Ελλάδα) με τον ρωσικό παράγοντα ο οποίος αναβαθμίζει ταχύτατα την γενικότερη παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο.  



Είναι δε  ηλίου φαεινότερο πως σε Ελλάδα - Κύπρο,  κανένα «λαϊκό» ή «ενιαίο» μέτωπο σύγκρουσης των ψευτο-αντιμνημονιακών κομματικών φορέων δεν πρόκειται να διαμορφωθεί (πέρα από τον ξεδιάντροπα επαναλαμβανόμενο επικοινωνιακό δημαγωγικό πολιτικάντικο κριτικισμό τους) και να αντιπαρατεθεί με πραγματικούς μαχητικούς όρους απέναντι στον υπερατλαντικό ιμπεριαλισμό. Οι ηγεσίες αυτών των ποδηγετημένων φορέων είναι τα ενεργούμενα υποστηρίγματα των banksters, των υπερατλάντειων και των εγχωρίων νεοφεουδαρχικών συμμοριών του χρήματος, τα εκφυλισμένα πιστά σκυλιά του νέου δωσιλογισμού της υποταγής απέναντι στον διεθνή σιωνισμό, τον ευρωατλαντισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.


Η πορεία προς την Ολοκλήρωση του νεοαποικιοκρατικού σχεδίου της Υπερ- Ατλάντειας Αυτοκρατορίας είναι συνυφασμένη με τον κεντρικό σκοπό της θανατηφόρας εκμηδένισης του ίδιου του Ελληνισμού. Απέναντι σε αυτή την μέγιστη υπαρξιακή απειλή ένα ενοποιημένο εθνικό - λαϊκό κίνημα απελευθέρωσης μπορεί να προκύψει πάνω στη βάση μιας νέας μαζικής συλλογικής αυτοσυνείδησης ενώ προϋποθέτει πρωταρχικά την χειραφέτηση και την αυτοτελή υποκειμενική αναδιοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων, σαρώνοντας την κοινοβουλευτική δικτατορία του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας αλλά και την παγίδα των προσεταιρισμένων ηγεσιών του «αντιμνημονιακού» δωσιλογισμού. Σε αλληλεπίδραση με την ανυποχώρητη κινητοποίηση για την επίτευξη των αντικειμενικών όρων της ανασυγκρότησης του Ελληνισμού, με πρωταρχικούς την μονομερή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την άρνηση πληρωμής του τοκογλυφικού χρέους, την ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων κλπ καθώς και τον γεωπολιτικό και γεωοικονομικό στρατηγικό αναπροσανατολισμό Ελλάδας και Κύπρου.



Γ. Κ.  16-3-2013

_

5 σχόλια:

Δημήτριος είπε...

ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ:
-"ΌΧΙ" από κυπριακή Βουλή.
-Ομιλία προέδρου Βουλής Γ. Ομήρου (ΕΔΕΚ) "Δεν θα γίνουμε πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. Λέμε «Όχι» στην υποδούλωση".
-Πρώτη ήττα του 4ου Ράιχ.

Ανώνυμος είπε...

Σημειώνοντας πως η ανάρτηση είναι εύστοχη και κατατοπιστική, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι στην Κύπρο τώρα παίζεται ξανά η τύχη του Ελληνισμού.

Πριν 9 χρόνια είπαμε το μεγάλο ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.

Σήμερα επαναλαμβάνεται το μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στους δυτικούς αποικιοκράτες.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΒΟΥΛΗ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ.

Κώστας Κ. είπε...

Στη Κύπρο οι καταθέσεις προσώπων και επιχειρήσεων είναι κοντά στα 90 δις. δολάρια. Από αυτές το 30% ανήκουν σε ξένους (περισσότερο σε Ρώσους, Άγγλους αλλά και προνομιούχους Ελλαδίτες). Οι καταθέσεις των Ρώσων είναι περίπου 20 δις. δολάρια. Ισοδυναμούν με 2% των λογαριασμών στο τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας.

Αυτό σχετικά δεν είναι μεγάλο ποσό. Μια τραπεζική κατάρρευση στη Κύπρο ενώ θα έσπρωχνε τη Κύπρο στην άβυσσο δεν θα προκαλούσε χρηματοοικονομική ζημία άξια λόγου στη Ρωσία. Για το λόγο αυτό στα αίτια μιας ενδεχόμενης ρώσικης πιστωτική στήριξη της Κύπρου δεν συμπεριλαμβάνεται ως σημαντικός ο παράγοντας κινδύνου για τις σημερινές καταθέσεις των Ρώσων στη Νήσο.


Ιάκωβος είπε...

Το κυπριακό κοινοβούλιο πιεζόμενο
από το 91% του λαού είπε το ΟΧΙ στο κούρεμα των καταθέσεων.

Το ΌΧΙ αυτό θα μείνει ημιτελές εφόσον η δυτικόφιλη κυπριακή ηγεσία συνεχίζει μια πολιτική που εγκλωβίζει το Νησί στη δίνη θανάτου που παράγει η κρεατομηχανή της Γερμανοκρατίας.

Το ΌΧΙ, μόνο με την εγκατάλειψη του Ευρώ μπορεί να βρει την τελείωση του και να διασωθεί η οικονομία και η κοινωνία της Κύπρου από την βέβαιη απόλυτη διάλυση.

Όμως αυτό πρώτα-πρώτα προϋποθέτει την εκδίωξη των Εφιαλτών από την κυβέρνηση και μια άλλη εθνική ηγεσία...


Ιάκωβος

Mavro Fws είπε...

Η σημερινή χειρότερη «νέα» απόφαση του Eurogroup με την συνενοχή σχεδόν όλου του κυπριακού και ελλαδικού πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, έβαλε, ανήμερα της εθνικής επετείου στη θέση του πρόσφατου πολυδιαφημισμένου «ανυπότακτου» ΟΧΙ, το ΝΑΙ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

Και βέβαια εκτός της δεδομένη πια εθνική και οικονομική συντριβή της Κύπρου βάζει μια οριστική ταφόπλακα στη ίδια την ψευδεπίγραφη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική «δημοκρατία».

Όπως είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συμφωνία του Eurogroup δεν πρόκειται να τεθεί καν υπόψη της κυπριακή Βουλής, ξεφτιλίζοντας όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την ίδια την αντιπολίτευση στην Κύπρο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ λοιπόν το νέο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Η δικτατορία των αγορών πάει παρέα με την δικτατορία τη ευρω-διακυβέρνησης, πάει παρέα με τις πράξεις οικονομικού πολέμου του γερμανικού Βορρά απέναντι σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο. Τώρα στην Κύπρο ένα κυρίαρχο υποτίθεται εθνοκράτος τμήμα του ευρύτερου ελληνισμού, διαλύεται βίαια από ένα εξωτερικό οργανισμό της υπερπαγκοσμιοποίησης την Ε.Ε. και μεταβάλλεται σε μια ρημαγμένη κουκίδα της ανατολικής Μεσογείου, ένα αποξηραμένο «φύλλο ριγμένο στο πέλαγο».

Απέναντι στην Διαρκή Αντεπανάσταση της Προδοσίας πως θα αντιδράσει ο λαός σε Κύπρο και Ελλάδα; Πως θα εγερθεί ο ελληνισμός; Μένει να φανεί….