Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ




Η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Νέας Ρωσίας μετά τις προεδρικές εκλογές και τη νίκη του ολιγάρχη «βασιλιά της σοκολάτας» Πέτρο Ποροσένκο χειροτερεύει δραματικά.

Το ευρωατλαντικό ναζιστικό καθεστώς των ολιγαρχών του Κιέβου αποθρασυνόμενο από την ρώσικη αναποφασιστικότητα και την ημι-αναγνώριση του από τον Πούτιν, προχωρεί στη μέγιστη κινητοποίηση των στρατιωτικών του δυνάμεων και των τεχνολογικών πολεμικών πόρων του, κλιμακώνοντας τον πόλεμο κατατρομοκράτησης και εκμηδένισης που είχε ξεκινήσει στις πόλεις των ρωσοφώνων - Οδησσό, Ντνεπροπετροβσκ, Νικολάεφ, Χάρκοβο Μαριούπολη κ.α. - τσακίζοντας τη θέληση για αντίσταση του πληθυσμού.

Τώρα οργανώνει τη τρίτη φάση αυτή του πολιορκητικού στραγγαλισμού και της εξαπόλυσης των μεγάλων δολοφονικών επιθέσεων σε Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Σλαβιάνσκ και στην ευρύτερη νοτιοανατολική πλευρά, με σκοπό την ολοσχερή καταστροφή των πολιτοφυλακών του εθνικοαπελευθερωτικού λαϊκού κινήματος και βέβαια του άμαχου πληθυσμού με την μεγάλη πυκνότητα σαρωτικών βομβαρδισμών των κατοικημένων συνοικιών και περιοχών.

Μπροστά σε αυτή τη πραγματικότητα ο «ρεαλισμός» του Πούτιν διασχίζει ολοφάνερα τα όρια του καιροσκοπισμού. Πριν λίγο καιρό είχε δεσμευτεί δημόσια (ετήσιο Direct Line στις 17.4.2014) να υπερασπιστεί τα εκατομμύρια των ρωσοφώνων σε περίπτωση που υποστούν τον στρατιωτικό εξοντωτισμό από το ουκρανικό καθεστώς, καθώς είχε την εξουσιοδότηση της Δούμα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Και είναι σαφές πως πριν από οποιαδήποτε ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία ο Πούτιν για να βάλει φραγμό στην προϊούσα γενοκτονία στην Νοβορωσία θα μπορούσε κατ΄ αρχήν:

-Να διευκολύνει τη διακίνηση των μαχητών εθελοντών υποστηρικτών του κινήματος απελευθέρωσης.

-Να διευκολύνει τον αποτελεσματικό και μαζικό πολεμικό εξοπλισμό των δυνάμεων της ρωσόφωνης εξέγερσης κυρίως μέσω της Κριμαίας αλλά και αλλού.

- Να ορίσει μια Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Νοβορωσία για τα επιτιθέμενα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, με την απειλή και εφαρμογή της στρατιωτικής δύναμης που περιλαμβάνει την κατάρριψη τους.

Αντί αυτών ο Πούτιν βραχυκυκλώνεται μέσα στην «πραγματιστική» στρατηγική της διαρκούς αναβλητικότητας που πρόσφατη εκδήλωσης της είναι η η απομάκρυνση των στρατευμάτων της Μόσχας από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Φαίνεται μεταξύ των άλλων πως η άλλη όψη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που είναι ο αναπτυσσόμενος αντιολιγαρχικός κοινωνικός αγώνας στη Νέα Ρωσία φοβίζει και τον ίδιο τον Πούτιν που «ισορροπεί» με επικίνδυνη αστάθεια μεταξύ των πατριωτικών δυνάμεων και της φιλελεύθερης πέμπτης φάλαγγας μέσα στο ίδιο το σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


( Γ. Κ.  27.5.2014 )



-


Δεν υπάρχουν σχόλια: